Nino Ferrer “Le Téléfon” “The Telephone” (Scopitone) ?

Posted by

Nino Ferrer, wiens echte naam Nino Agostino Arturo Maria Ferrari, was augustus 15 geboren, 1934 in Genua (Italië), maar zullen doorbrengen in de eerste jaren van zijn leven in Nieuw-Caledonië of zijn vader werkt.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verhuisde het gezin naar Parijs. Het is hier dat Nino studies in etnologie en prehistorische archeologie aan de Sorbonne zal verrichten.
Parallel aan zijn studie is hij gepassioneerd over schilderkunst en muziek en begon met het leren van de piano, gitaar en bas. In 1959 maakte hij zijn eerste stappen in de muziek door te spelen bas op verschillende albums van de jazz.

Hij componeerde zijn eerste liedjes en presenteren diverse platenmaatschappijen die niet bereid of werk tot 1963 hij eindelijk zijn eerste 45 ronden.
Succes is niet te gaan, maar deze eerste stap kan hij contacten en krijgen vertrouwen in hem te maken. In 1965, met de titel “Mirza” de Nino Ferrer carrière eindelijk vertrokken.

Onnodig opeenvolgende hits ( “Le Telefon,” “The Pickles” “Oh He, He, Goed!”, Etc..) Maar het beeld van de zanger “grappig” het weegt. In 1967 verhuist hij weg van de muziek business en heeft zijn terugkeer vier jaar later met een nieuw album.

“Metronoom” passeert bijna onopgemerkt, maar een mijlpaal in de carrière van de zanger door het opleggen van een nieuwe stijl aan de meer afgelegen bereik dan in het verleden. Nino Ferrer gaat uit negen albums tot 1986 en weet dat veel successen, zoals het nummer “De Zuid” wordt de hit van de zomer van 1975. Sinds 1986, Nino Ferrer besteedt meer tijd schilderen en het was pas in 1993 dat komt met zijn laatste twee albums “The Désabusion” en “Life In The Car”.

In 1998, terwijl de voorbereiding van een nieuwe opus, zijn moeder sterft en laat een enorme leegte in het leven van Nino Ferrer. Geen ondersteuning voor deze afwezigheid, eindigde hij zijn dagen augustus 13, 1998 door schieten zichzelf in het hart in het midden van een veld een paar mijlen van zijn huis, in de buurt van Montcuq in de Lot.

Hij laat zijn fans en een wees, maar een rijke muzikale erfenis aan Franse muziek.

CONT’D